Hudpleie fra Morgen til Kveld. Hvordan gjør man det?

Hei jenter!

Huden krever non-stop pleie. Morgenens hudpleierutine er annerledes enn kveldens skjønnhetsritualer. Måten du behandler huden på om dagen reflekteres i et fint utseende om kvelden. Det høres kanskje komplisert ut, men la meg prøve å forklare det i innlegget. Hyggelig lesning!

Morgenhudpleie 

Start dagen med en dusj og påføring av krem noe som er en god match for å kickstarte dagen og gi huden fuktighet. Dusj i noen minutter og bruk en fruktig gelé eller såpe med naturlige ingredienser. Unngå produkter som tørker ut huden – vanlige såper og sterkt rensende produkter. Husk å påføre fuktighetskrem rett etter å ha tørket deg. Produktet bør ha en lett og raskt absorbert konsistent slik at du fort kan kle på deg og gå på jobb eller skolen.

Etter å ha dusjet og påført krem, er det på tide å rense og gi fuktighet til ansiktshuden. Bruk en toner, rensevann eller skum. Sammensetningen og konsistensen til produktene må matche hudtypen din. Følg lignende regler når du velger dagkrem. Den bør ha fuktighetsgivende og beskyttende egenskaper; den kan erstatte en sminkeprimer.

Hudpleie om dagen

Ta vare på leppene og hendene dine gjennom hele dagen. Bruk fuktighetsgivende og beskyttende leppestift, vaselin eller krem. Om sommeren velger du solfaktor-beriket kosmetikk, mens du bør velge rike formler om vinteren. Påfør håndkrem som inneholder urea, vitaminer og andre fuktighetsgivende ingredienser. De beste hudpleieproduktene etterlater seg et beskyttende lag på hudoverflaten. Du må ta vare på fuktigheten i huden og sminken i løpet av dagen. Fjern overflødig talg ved hjelp av trekkpapir. Bruk mist eller termisk vann og spray det i ansiktet for å gi det fuktighet. Så fort produktet absorberes pudrer du ansiktet og frisker opp sminken.

Hudpleie om kvelden

Begynn kveldsrutinen med å fjerne sminkenog bruke en toner. Bli kvitt alle sminkeprodukter, talg og smuss som har festet seg i løpet av dagen. Husk å bruke forsiktige bevegelser når du tar av øyenskygge og maskara. Du kan ikke gni øynene hardt hvis du vil unngå å irritere den sensitive huden rundt øyeområdet. Press en bomullspad – dynket i sminkefjerner – mot øyelokkene; produktet bør løse seg opp etter hvert. Så tørker du over ansiktet med toner for å gjenopprette naturlig pH.

Neste steg i kveldsstellet er et bad, kroppsskrubb og påføring av krem. Varmt vann mykgjør epidermis og åpner hudporene. Eksfoliering av døde hudceller og å hindre inngrodde hår blir mye lettere. Berik badet med essensiell olje, salt eller badebomber. Bruk opptil 20 minutter på et bad; påfør fuktighetskrem etterpå for glatt, myk og elastisk hud. Husk å pleie ansiktshuden; bruk en nattkrem eller et næringsrikt serum.

Camille

Hei, dette er Camille, velkommen til bloggen min om mote, helse, skjønnhet og livsstil, hvor jeg regelmessig publiserer omtaler og innlegg om kosmetikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *