Dråpe, kronemynt, femkronermynt… Hvor mye av hårproduktet bør du bruke?

La oss snakke om skjønnhetsprodukter. Litt forskjellig enn vi pleier derimot. Jeg har laget en veileder om hvor mye produkt du bør bruke på håret ditt. Vet du hvilke mengder som er best for ulike produkter? Det er jeg redd for at du ikke vet. La meg hjelpe til!

ER DU KLAR OVER AT…

… hårpleieprodukter som brukes i for store mengder skader håret? I tillegg bruker du dem opp alt for fort…

Mengden produkt du påfører viser seg å påvirke effekten. Det beste eksempelet? For mye foundation, leppestift eller løst pudder får oss til å se forferdelige ut istedenfor å fremheve utseendet vårt. Det samme gjelder når vi snakker om hår – for mye olje gjør håret fett mens for mye mousse tynger det ned istedenfor å øke volumet. Moderasjon er alltid velkomment.

Det er derfor jeg gjerne vil hjelpe deg med å finne ut hvilken mengde hårprodukt du skal bruke. Selvfølgelig snakker jeg kun om produkter hvor mengden har noe å si.

HVILKE EKSAKTE MENGDER BØR VI BRUKE?

Det finnes ikke en enkelt regel som bestemmer hvor mye du skal bruke. Slike regler gir bare ikke mening. Alle produkter er forskjellige.

Her er et «cheat sheet» så du har oversikt over hvor mye du skal bruke per gang. Les og lær!

 1. Sjampo er et grunnleggende produkt vi har tendens til å overforbruke. Hva skjer da? Vi skyller ikke ordentlig og ender opp med flassing. De færreste vet at en dert på størrelse med en hasselnøtt er nok til en hårvask. Om håret er veldig langt (til midt på ryggen) kan du doble mengden.
 2. Balsam – du kan bruke litt mer produkt så lenge det er en utskyllingsbalsam. En kronemyntstørrelse (eller litt større for langt hår) er nok til en påføring.
 3. Masker er et intensivt, nærende produkt du kan påføre mer av, men mer betyr hasselnøttstørrelse! Jeg er sikker på at du har tendens til å bruke for mye av dette svært nærende produktet…
 4. Oljer er en veldig populær erstatning for flere ulike hårpleieprodukter, varmebeskyttere og stylingprimere. De bør brukes i små mengder for å unngå fett, tungt hår. Bare 2 til 3 dråper er nok for middels langt hår – gni oljen mellom håndflatene og glatt over hårlengdene.
 5. Hårtuppserum – istedenfor et ferdiglaget produkt kan du bruke en hårolje eller et annet lettvektig, høykonsentrert produkt. 1 til 2 dråper er nok til å beskytte tuppene mot splitting.
 6. Mousse – vi har tendens til å tro at påføring av masse stylingprodukt vil gjøre at frisyren varer lengre og beskytter mot kjipe faktorer som f.eks værforhold. Dette er derimot ikke sant. Når det gjelder hårskum skal en hasselnøttstor dert (kort eller skulderlangt hår) eller en tennisballstor mengde (langt hår) være alt du trenger for å holde håret vakkert og beskyttet.
 7. Hårkrem/spray, altså anti-krusingsprodukter. Om du har en i bekvemmelig sprayformat finnes det ingen problemer, du kommer ikke til å overforbruke den. Om du har en krem bør ikke mengden du bruker være større enn en hasselnøtt.
 8. Voks/gele – det er lett å overforbruke disse stylingproduktene, så bruk veldig lite i starten og legg til mer om nødvendig. Mengden du bør starte med er på størrelse med en ert. Gni produktet mellom håndflatene og påfør i håret.

OPPSUMMERING

Bruk av riktig mengde hårprodukter har virkelig noe å si! Du kan ikke hoppe over dette temaet fordi å ignorere disse instruksjonene fører til ulike problemer som flassing.

Ved å bruke riktig mengde hårprodukter vil du:

 • få dem til å vare lengre.
 • spare penger fordi du bruker mindre.
 • få dem til å fungere bedre fordi overflødige mengder gir dårlige resultater.
 • gjøre håret ditt sunnere og vakrere uten å tynge det ned.
 • gjøre vaskerutinen enklere og raskere fordi håret ikke er tildekket av for mye produkt.
Camille

Hei, dette er Camille, velkommen til bloggen min om mote, helse, skjønnhet og livsstil, hvor jeg regelmessig publiserer omtaler og innlegg om kosmetikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *