Den vakre grønne leiren min. Hvilke fordeler har den? Hvordan brukes den?

Jenter,

Nå nylig har jeg blitt mer og mer interessert i kosmetiske leirer og mulighetene de tilbyr innenfor hudpleie. Enkelt og greit kan jeg ikke forestille meg det daglige skjønnhetsritualet mitt uten å bruke leire nå om dagen. Den jeg ble hodestups forelsket i er en grønn kosmetisk leire som har kraftfulle rensende egenskaper <3 

Jeg vil gjerne dedikere dagens innlegg til denne grønne leiren. Jeg vil introdusere deg kort for den og fortelle deg et par ting om de nydelige ansiktsmaskene med grønn leire som hver av dere har muligheten til å lage fra eget hjem.

Finn ut hva du kanskje ikke vet om grønn kosmetisk leire enda!

Leire – et argillatholdig mineralpudder som nå brukes som farmasøytisk og forskjønnende råmateriale. Den har bakteriedrepende egenskaper og hjelper til i sårhelingsprosessen.

Naturligvis kan vi skille mellom forskjellige typer leire: hvit, rosa, gul, blå, men jeg elsker personlig den grønne leiren aller mest. Som det er enkelt å gjette seg til er alle disse forskellige i forhold til skjønnhetsfordelene sine, men det er spesielt den grønne leiren som har sterkest rensende effekt.

Hemmeligheten bak grønn leire

Visste du om hemmelighetene bak grønn leire?

Selvfølgelig er grønn leire grønnaktig i farge, som navnet tilsier. Når det er i pudderform er fargen lysere, men når den kombineres med enten vann eller urtedestillat blir den flaskegrønn. Det som er enda mer interessant er at grønn leire kan spises (eller drikkes for å være mer presis), som visstnok gir mange sunne fordeler. Likevel brukes vanligvis grønn leire som et naturlig og virkelig kraftfullt kosmetikkprodukt.

Grønn leire: Typer

Jeg ble overrasket når jeg fant ut at det finnes to typer grønn leire. Ikke bare har det blitt flere og flere typer kosmetiske leirer, men det finnes også egne undergrupper av dem.

Her finner du de to typene grønn leire:

 • grønn montmorillonittleire som utvinnes sør i Frankrike i Montmorillonregionen (det er her navnet kommer fra); det inneholder over 20 forskellige mineralsalter og et sett med andre mikroelementer.
 • grønn illitleire er leire som kommer fra delstaten Illinois i USA; den ble først funnet i første halvdel av 1800-tallet. Det var da de dyrebare medisinske egenskapene det hadde ble oppdaget.

Hvilket grønn leire bør man velge?

Begge er like effektive, og det er derfor bedre å fokusere på kvaliteten når du velger en leire til deg selv. Det aller viktigste er fargen – jo grønnere og mer fargemettet leiren er, jo ferskere og bedre er den.

Selvfølgelig bør du lese innholdsdeklarasjonen før du legger en tilfeldig grønn leire i handlekurven din, så du unngår å velge en type som er blandet med fullstendig unødvendige stoffer som konserveringsmidler, aromaer eller fargestoffer. Med andre ord bør ingrediensfortegnelsen kun inneholde et virkestoff: 100% grønn leire. Det er bare da du kan være sikker på at produktet er beriket med livsviktige næringsstoffer.

Hvilke kjemiske virkestoffer inneholder grønn leire?

Grønn leire tilbyr en rekke av de beste mineralene slik som: silikon som øker hastigheten på sårhelingsprosesser, magnesium som forebygger mot inflammasjon, kalsium som forbedrer hudfastheten, squalan som beskytter mot UV-stråling og gir hengehud et løft, mangan som fjerner rynker, fosfor som stimulerer hudens selvfornyingsprosesser, kobber som balanserer talgproduksjonen i huden og jern som fremmer kollagensyntesen – og dette er bare noen få av de kjemiske virkestoffene grønn leire har i vente for oss.

Som det kanskje ikke er vanskelig å forstå vil det kjemiske innholdet bestemme hvilke skjønnhetsfordeler den grønne leiren er i stand til å tilby.

Bruksformål for grønn leire innen skjønnhetspleie

 1. Absorberer giftstoffer og renser huden.
 2. Er antibakteriell og lindrer irritasjoner.
 3. Tilfører dyptgående næring takket være de mange mineralene.
 4. Regulerer talgkjertlene og balanserer talgproduksjonen.
 5. Reduserer akne og etterlater huden fyldig.
 6. Håndterer hengehud og forsinker aldringsprosessene i huden.
 7. Lysner opp og jevner ut hudtonen.

Grønn leire bør aller viktigst ansees som et kraftig, rensende og naturlig kosmetisk produkt – de absorberende egenskapene (av giftstoffer og andre urenheter) i tillegg til den antiinflammatoriske effekten gjør den til et av de beste tingene du kan bruke i rensende ansiktsmasker.

Det som er interessant er at ansiktshuden ikke er den eneste kroppsdelen du kan bruke grønn leire på. Du kan nemlig også behandle hodebunnen din med dette naturlige kosmetiske produktet, spesielt om den er problematisk.

Ansiktsmaske med grønn leire: Instruksjoner

Å lage din egen hjemmelagde ansiktsmaske med grønn leire er veldig enkelt! Bare kombiner grønn leire med enten vann (du kan bruke vann fra springen eller termalvann) eller et urtedestillat. Husk på 1:1 fordelingen.

Selvfølgelig kan du også tilføre ting til denne grunnleggende oppskriften for ansiktsmasker med grønn leire slik du selv ønsker. For eksempel kan du blande inn:

 • vegetabilske oljer (søtmandel, argan, jojoba).
 • eteriske oljer (lavendel, rosmarin).
 • hyaluronsyre 1% eller 3%.
 • naturlig yoghurt, kefir eller kjernemelk.
 • naturlig honning eller bivoks.
 • vitaminene A og E i dråper.

Min favoritt ansiktsmaske med grønn leire

Du kan vel kanskje gjette nå at jeg har en egen favorittansiktsmaske med grønn leire som jeg har brukt kjempelenge nå. Den passer kombinasjonshuden min perfekt.

Oppskrift: Jeg tar 2 spiseskjeer med grønn leire i pudderformat, legger til 1 skje med termalvann, 1 skje søtmandelolje og et par dråper hyaluronsyre (1%). Deretter kombinerer jeg ingrediensene, påfører dem i ansiktet, lar det sitte i 15-20 minutter og skyller vekk etterpå.

Hvorfor er dette den beste ansiktsmasken med grønn leire?

Tja, det finnes flere årsaker enn bare det at ansiktshuden reagerer veldig bra på det. Enkelt og greit har en ansiktsmaske med grønn leire best konsistens (så lenge konsistensen er bra, som betyr at den holder seg på ansiktet og er enkel å påføre) og har flere gunstige effekter: grønn leire renser ansiktet, hyaluronsyre fyller opp huden med vann og oljene forebygger mot vanntap. Kort fortalt finner du en mykgjører, en fuktighetsgiver og et avgiftende virkestoff i denne ansiktsmasken.

Jeg anbefaler deg av hele mitt hjerte å gi grønn leire et forsøk.

Camille

Hei, dette er Camille, velkommen til bloggen min om mote, helse, skjønnhet og livsstil, hvor jeg regelmessig publiserer omtaler og innlegg om kosmetikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *