Hvordan blir man kvitt celullitter? Effektive metoder for å håndtere appelsinhuden din

De fleste kvinner har cellulitter. Dessverre tilhører jeg også denne gruppen… og det gjør meg rett og slett helt sprø. Venninnen min forteller at myk hud er kjedelig og hun gjentar at hun elsker cellulittene sine. Tja… jeg foretrekker mykhet. Om du deler samme mening som meg, la meg forsikre deg om at det finnes noen ganske nyttige og kraftfulle teknikker man kan benytte seg av for å fjerne appelsinhuden. Selvfølgelig må du ikke la deg lure av de mirakuløse såkalte kostholdstilskuddene – det finnes ingen magisk pille eller te som fikser dette problemet. Istedenfor må man legge i hardt arbeid kombinert med et par skjønnhetsprodukter som kan hjelpe deg med å oppnå silkemyk hud (i enkelte tilfeller kan du også prøve profesjonelle behandlinger som tilbys på skjønnhetssalonger). Og åpenbart tålmodighet, tålmodighet og mer tålmodighet. Er du klar for dette? Flott! Da vil du helt sikkert vinne denne kampen! Her er de bombesikre metodene mine for å bekjempe cellulitter.

Cellulitter: Er det bare overvekt som er årsaken?

Før i tiden var dette en vanlig overbevisning de fleste trodde på, men det er en myte. Nylige studier har bevist at fettvev (kroppsfett) ikke har noe som helst å gjøre med cellulitter. For eksempel kan du veie så lite som 54 kilo med knøttliten fettprosent, og likevel oppdage at cellulittene rammer huden din. Nå om dagen vet vi at det finnes andre årsaker til cellulitter, som til og med inkluderer hvor du bor – urban forurensning og cellulitter er bestevenner for å si det sånn. I tillegg vil maten du spiser, det du drikker, sigarettrøyking… og liknende faktorer bestemme om huden din er mer eller mindre rammet av cellulitter. For å oppsummerer kommer cellulitter som et resultat av mange ulike faktorer.

Cellulitter: Hva er de egentlig?

Cellulitter er en ujevn fordeling av fettvev, vann og metabolske avfallstoffer. Alle de små klumpene og ruheten kommer som konsekvens av dårlige spisevaner, stillesittende livsstil og dessverre også genetiske predisposisjoner. Naturligvis finnes det et par nivåer av cellulitter – som begynner med svært små nupper som jeg ville kalt ‘den lette versjonen av cellulittene’ til mye større klumper som er ‘vanskelighetsgrad høy’ for appelsinhuden.

Om du tror at cellulittene du har er på andre eller tredje nivå anbefaler jeg deg å besøke en lege. Når cellulittene er så fremtredende kreves det spesielle medisiner som må tas for å håndtere denne skavanken. Det som er interessant er at tynne kvinner ofte er offer for ødematøse cellulitter, mens de som er fyldigere i formen for det meste rammes av myke cellulitter.

Førstnevnte utvikler seg når du har avleiringer av vann og lymfevæske enten i hudcellene dine eller i intramembranområdene. Dette er ganske kjipt fordi det rammer både lår, mage og til og med skuldrene dine. Ødematøs cellulitt kommer ofte som resultat av dårlig blodsirkulasjon. Og det er nettopp denne typen cellulitter jeg kan ‘skryte av’.

DEN BESTE MÅTEN Å HÅNDTERE CELLULLITTER PÅ ER FYSISK AKTIVITET

Jepp, det er sant og jeg antar at dette aldri vil endre seg. Så lenge jeg kan huske har erkefienden til cellulittene alltid vært trening. Fysisk aktivitet er rene mesteren på å fjerne appelsinhuden din. Uten den vil du ikke oppnå suksess, ingen kremer vil fungere – stol på meg. Det er derfor jeg fortalte tidligere at det å bekjempe cellulitter er hardt arbeid fordi du må fortsette å prøve og ikke gi opp på treningen. Faktisk håper jeg mange av dere blir tatt av treningsdillaen fordi sporten både hjelper deg å kvitte deg med cellulitter og får deg til å føle deg bedre i egen kropp. Dette vil også ha positiv effekt på den mentale helsen din, eller hva?

Finnes det en type sport cellulittene frykter aller mest? Jepp, og det er svømming, som jeg ikke er noen særlig stor fan av. Det andre alternativet er styrketrening. Vektløfting brenner færre kalorier en aerobisk trening, men øker forbrenningsraten din, som betyr at du brenner kalorier leeeeeenge etter at du har dratt fra treningssenteret!

CELLULITTER HATER VANN!

Det er ikke bare svømming som fjerner appelsinhuden. Også det å drikke gigantiske mengder friskt vann vil føre til en forbedring i utseendet på huden din. Hvorfor er dette så viktig?

Vannmangel oppmuntrer kroppen til å samle opp mer av det enn den burde. Bare 2% dehydrering kan føre til generell kroppslig utmattelse, hodepiner, konsentrasjonsproblemer osv. Og åpenbart også de ekle cellulittene! Derfor bør du prøve å drikke værtfall 2 liter mineralvann om dagen for å hjelpe huden med å holde seg stram og fyldig. Husk på at hverken te eller kaffe teller, men urteteer er greit, spesielt i form av urter som er kjent for å reduserre cellulitter (f.eksempel brennesle). Du kan også prøve grønn te.

CELLULITTER: HVA BØR DU SPISE?

Tja, det er nok enklere for meg å fortelle deg hva du bør UNNGÅ: for mye sjokolade, salt, fast good, fritert mat og veldig bearbeidet mat (f.eks potetchips og ferdigsupper).

Om du vil lage et helt eget anti-cellulittkosthold bør du strekke deg etter grønnsaker, spesielt:

  • rødbeter – de inneholder vitamin E, kalium og lykopen, som er ansvarlig for å stimulere blodsirkulasjonen. I tillegg inneholder rødbeter flere vitaminer, kollagen og andre underverker som reduserer kolesterolnivåene dine og sveiper giftstoffene ut av kroppen din!
  • brokkoli – disse inneholder liponsyre som forhindrer at kollagenet i huden blir hardt.

Om jeg skulle nevne spesifikke frukter ville jeg sagt at du bør spise flere bananer, og om du trenger noe mer spicy kan du kjøpe et par pakker gurkemeie. Det bør holde.

MASSASJER OG KROPPSSKRUBBER SOM BEKJEMPER CELLULITTER

Du vil gjøre effektene enda kraftigere om du klarer å øke blodsirkulasjonen fra innsiden og utsiden. Derfor kan du benytte deg av sugekopper, lymfedrenering og ulike kroppsskrubber – disse er svært effektive metoder du kan bruke til å håndtere cellulittene på.

Derimot bør du besøke legen din før du begynner å massere kroppen din med sugekoppene. Jeg vil bare si at det kan være mulig at tilstanden på blodårene dine er for skjør til å utføre denne typen massasjer på en trygg måte.

Ok, så skal jeg si et par ord om kroppskubber mot cellulitter. Generelt sett er de effektive, spesielt om du bruker naturlige oljer. Den beste hjemmelagde kroppsskrubben er en kombinasjon av kaffegrut og naturlige oljer (f.eks arganolje eller søtmandelolje – jeg anbefaler deg å bruke oljer fra Nanoil). Dette er en virkelig anti-cellulittbombe!

Faktisk bør du også vite at å overlesse kroppen med skrubber ikke er lurt det heller. Ikke utfør skrubben hver eneste dag, men kun et par ganger i uken. De andre dagene kan du bruke en vanlig eksfolierende hanske eller en svamp.

Lykke til med bekjempelsen av cellulittene!

Camille

Hei, dette er Camille, velkommen til bloggen min om mote, helse, skjønnhet og livsstil, hvor jeg regelmessig publiserer omtaler og innlegg om kosmetikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *