Etterpleie av tatoveringer. Mine tips for å hjelpe deg med å holde tatoveringen i god stand lengre

En tatovering er et bilde eller design av ulike størrelser og former som skapes ved å injisere blekk i huden (dermisen for å være presis) permanent ved hjelp av en spesiell nål. Hvordan vasker man en ny tatovering, og hvordan tar man vare på den? Hvordan beskytter man tatoveringen fra solen? Jeg skal besvare alle disse spørsmålene du kanskje har som er forbundet med etterpleie av tatoveringer. I tillegg skal jeg gi deg noen råd på hvordan du hjelper tatoveringen med å heles, såfremt du ikke opplever problemer med tatoveringen – som jeg håper du slipper. Her er tipsene mine.

Hvordan tar man vare på en fersk tatovering?

Når tatoveringen din er i helingsprosessen vil du merke at små skorper dukker opp. Det er nå du bør benytte et varmt og fuktig omslag på dette hudområdet – det er best om du gjør dette to til tre ganger daglig og lar omslaget sitte i rundt 5 minutter. På dette stadiet anbefales hverken salver eller kremer. Jeg vet at dette kan virke umulig, men prøv å ikke skrap opp huden når den klør – samme spilleregler som eksem, sår eller vannkopper. Ellers kan du ende opp med å ødelegge eller til og med fullstendig fjerne deler av tatoveringen.

Hvordan vasker man en fersk tatovering?

Bruk skånsomme, flytende såper eller antiseptiske geleer og lunkent vann til å vaske tatoveringen med. Om du vil tørke huden din bare tar du et rent håndkle – uansett om det er laget av papir eller stoff – og presser det forsiktig mot huden. Du bør vaske og rense tatoveringen din to til tre ganger daglig.

Når tatoveringen din er nylaget kan det være lurere å ta en dusj enn det er å bade, fordi det er vanskeligere å væte det nye blekkdesignet ditt. Jeg antar det er ganske viktig å tenke over at å drukne tatoveringen din i badekaret eller badestampen kan gjøre at den tar skade. Derfor bør du prøve å unngå alle typer bading i to til tre uker fra dagen du fikk tatoveringen tatt.

Hva slags etterpleieprodukter bør man bruke til tatoveringen?

Jeg kan ikke gi deg spesifikke navn på tatoveringsetterpleieprodukter. Bare følg med på ingredienslisten for å sjekke om salven inneholder vitamin E og om den er antiseptisk. Vaselin er for tungt til å påføres på et ferskt sår, da den fremmer blodsirkulasjonen som kan stimulere blekkpartiklene til å bevege på seg. Bortsett fra dette bør du beskytte tatoveringen mot solen ved å påføre solkrem. Det skader ikke tatoveringen om du fortsetter å behandle den med solfaktor 50.

De vanligste tatoveringsrelaterte problemene

1. Hva bør jeg gjøre når den nylagde tatoveringen min ikke vil helbrede seg helt?

Om tatoveringen din bruker lang til på å heles, såret er hovent og blir rødere og rødere, bør du rense det med vann (gjør dette forsiktig!) og bruke en antiseptisk gele. Deretter dekker du tatoveringen din med et tynt lag krem som brukes til å behandle hudirritasjoner. Om du derimot merker at tilstanden på huden blir verre bør du besøke en dermatolog og spørre om å få tilgang til topiske antibiotiske salver.

Om du vil holde den ferske tatoveringen din unna bakteriene som finnes rundt oss, kan du dekke den til med en bandasje, sterile gasbind eller plastfolie. Åpne sår er rene bufeen for bakterier og utgjør det perfekte miljøet for utvikling av infeksjoner. Hold den ferske tatoveringen din tildekket i 2-3 timer og la den puste et par minutter – frisk luft gjør sårhelingsprosessen raskere.

2. Kan jeg skaffe meg en tatovering om jeg har eksem?

En venninne av meg hadde eksem. Hun eksponerte seg for en rekke forskjellige undersøkelser som ikke ga henne positive resultater, likevel kunne vi se alle flekkene og sårene på hendene hennes under høst- og vintersesongen. Selv om hun ville ha seg en tatovering på foten sin var hun redd fordi hun ikke var sikker på om eksem som påvirker andre deler av huden var en kontraindikasjon for denne typen inngrep. En lege fortalte henne at risikoen for å utvikle kontakteksem gjennom å skaffe en tatovering var mulig. Han fortalte også at sårene og blemmene kunne spre seg og påvirke andre hudområder, ikke nødvendigvis bare området hvor tatoveringen blir laget. Hun ble anbefalt å ta noen tester, men på dette stadiet anbefalte han henne å ikke ta tatoveringen.

Hvilke ideer om etterpleie av tatoveringer har du? Del tipsene dine i kommentarfeltet!

Camille

Hei, dette er Camille, velkommen til bloggen min om mote, helse, skjønnhet og livsstil, hvor jeg regelmessig publiserer omtaler og innlegg om kosmetikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *