Rense håret med bakepulver – feilet fargefiksing

Har du noengang hørt om å vaske håret med bakepulver? Hvis du ikke har det, kan du hygge deg med siste innlegg i serien ‘smart hårfarging’.

Temaet appellerer til kvinner som er skuffet over hårfargen sin etter å ha farget det. Selvsagt vil kvinner som er skuffet over den nye fargen gjøre alt for å redde frisyren. Bruk av bakepulver er et av triksene som virker i et nødstilfelle. Resultatene fra pulveret ligner på virkningen til profesjonelle fargefjerningsprodukter. Men de er sikkert ikke like spektakulære.

Mitt bakepulvereventyr

Jeg var offer for et mislykket frisøreksperiment. Hva kan jeg si… håret mitt hadde den stygge fargen til mugg heller enn gråheten som beundres på Instagram. Først trodde jeg ikke at noe kunne gjøres, men fulgte til slutt rådene til jenter på andre blogger, og bestemte meg for å bruke bakepulver. Jeg måtte bruke litt tid på å overbevise meg selv… ingenting oppmuntret meg til å prøve dette hvite pulveret på håret.

Hvordan vaske håret med bakepulver?

Jeg skal fortelle deg om metoden jeg bruker – det er en blanding av alle tipsene på nettet. Du trenger:

  • en spiseskje bakepulver,
  • en porsjon mild sjampo, f.eks. barnesjampo.

Dette er alt du trenger for å vaske fargen ut og effektivt rense hodebunnen. Bland begge produktene og vask håret som vanlig. Men husk å bruke en syreblanding (eddik eller sitronsaft + vann) for den avsluttende skyllingen. Det vil lukke skjellaget, gjenopprette hårets naturlige pH-verdi og gi mykhet.

Vaske håret med bakepulver – RESULTATER

Tid for den viktigste delen av artikkelen – hva er fordelene? Bakepulver har vidunderlige rensende egenskaper. Takket være svært høy pH-verdi, løfter pulveret skjellaget og lar en fjerne skitt (samt uønsket farge). Det er et bredt tilgjengelig produkt som frigjør håret fra silikoner, produktrester, oljer, giftstoffer og andre ting som tradisjonelle sjampoer ikke håndterer.

Jeg anbefaler bakepulver til hårvask ikke bare når du har problemer med mislykket fargebehandling. Bruk denne metoden til en intensiv rensing av hodebunnen eller når håret tynges ned av produkter. Bare ikke bruk for mye, siden det ofte kan gjøre håret tørt.

Camille

Hei, dette er Camille, velkommen til bloggen min om mote, helse, skjønnhet og livsstil, hvor jeg regelmessig publiserer omtaler og innlegg om kosmetikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *