Et par biter informasjon om ansiktsserum som kanskje er nye for deg

I dag publiserer jeg om temaet rundt ansiktsserum, et skjønnhetprodukt som skjuler mange hemmeligheter. Jeg er virkelig nyskjerrig på hvor mange fakta – som jeg er i ferd med å presentere for deg – du vil bli overrasket over. Jeg tror faktisk det er en del!

ANSIKTSSERUM: FAKTA

Hva er et ansiktsserum? Kort fortalt er det et skjønnhetsprodukt hvis unike evne er at de inneholder en høy konsentrasjon av kjemiske virkestoffer. Slike produkter inneholder flere næringsstoffer enn vanlige hudpleieprodukter, og er samtidig lettere og absorberes raskere. Det antas at serum utgjør både en løsning som håndterer alle mulige hudproblemer, og fungerer som en slags kosmetisk medisin.

La meg fortelle deg et par «fun facts» om ansiktsserum. Visste du at…?

1. Ansiktsserum IKKE ER en bedre erstatning for en ansiktskrem.

Mange kvinner bruker ansiktsserum vekslende med ansiktskrem. I de fleste tilfeller fortsetter de å bruke ansiktskremer, for så å legge dem vekk for å prøve ut et kraftig serum når et spesifikt hudproblem blir mer alvorlig. Dette er en gigantisk tabbe! Serum og kremer er to helt forskjellige hudpleieprodukter som håndterer to helt forskjellige oppgaver – kort fortalt fungerer kremen heller på hudens overflate, mens serumet rekker dypere ned i hudlagene. Derfor er det bedre å benytte seg av begge produktene heller enn å erstatte et produkt med et annet. Du bør bruke serumet først, for så å følge opp med en krem som tar vare på epidermisen og lager et beskyttende lag. Påføring av serum før du tar på kremen kan gjøre effektene av sistnevnte enda kraftigere.

2. IKKE ALLE ansiktsserum forynger og leverer samme effekter.

Det skjer ofte at folk blir helt lamslått når jeg forteller dem at jeg bruker et fuktighetsgivende serum, eller et serum som er ment for å lysne opp hudtonen min. Det er bare noen få som vet at det finnes mer ved ansiktsserum enn bare antialdrende effekt, og derfor antar de at hvert eneste ansiktsserum bare har en hudløftende effekt. Dette er ikke sant, fordi det ikke er slik at alle serum er ansvarlige for å gi et mer ungdommelig utseende til ansiktet. Måten serumet fungerer på bestemmes av ingrediensene det består av. Åpenbart finnes det ansiktsserum som får huden til å se yngre ut, og denne effekten kommer takket være vitamin E, koenzym Q10 og andre liknende ingredienser. Derimot gir ikke de fleste vanlige ansiktsserum slike resultater. Det de istedenfor gjør er å sørge for at huden er fuktig og at misfarging fjernes.

3. Ansiktsserum KAN også brukes av de som er yngre.

Det overnevnte poenget henger sammen med enda en falsk myte mange holder fast i. Nemlig at det vanligvis antas at serum er et produkt som kun eldre mennesker bør benytte seg av. Mange yngre kvinner vegrer seg for å bruke ansiktsserum fordi de er overbevist om at dette er et skikkelig kraftig produkt som kun er laget for moden hud. Du kan ikke ta mer feil! Det er verdt å vite at definisjonen på «moden» hud faktisk er hud som er 25 år eller eldre, som er ganske tidlig, eller hva? I tillegg bestemmer ingrediensene hvert enkelt serum inneholder hvor kraftig effekten er og hvilke hudproblemer det håndterer. Som du kan se er det ikke alle ansiktsserum som gir huden et løft. Om huden din er ung og ikke er rammet av alvorlige lidelser kan du helt sikkert dra god nytte av å motta en stor porsjon fuktighet, som bare ansiktsserumene kan tilby.

4. Det er DÅRLIG PRAKSIS å kun bruke et ansiktsserum.

Jeg antar dette blir litt parafrasering av punkt nummer 1. Å bruke kun et ansiktsserum gir ikke særlig mye mening fordi alle de nærende virkestoffene forsvinner fra huden om du hopper over å påføre fuktighetskrem. Bortsett fra dette kan enkelte ansiktsserum – f.eks typer med retinol – irritere huden din og gjøre den sensitiv for sollys, og derfor er det å følge opp med en ansiktskrem sterkt anbefalt (spesielt om kremen inneholder solfaktor).

5. Noen serum KAN irritere sensitiv hud.

Som jeg har nevnt ovenfor kan ansiktsserum irritere huden noen ganger. Og det betyr ikke at serumet fungerer dårlig eller feil – faktisk er det heller motsatt. Ofte vil et bra ansiktsserum inneholde en rekke syrer (som for eksempel askorbinsyre, som er vitamin C) hvis hovedoppgaver er å eksfoliere huden i større eller mindre grad. Og om vi skrubber vekk døde epidermalceller og hopper over påføringen av ansiktskrem kan vi regne med at huden blir tørr og irritert. Dette er midlertidig, men plagsomt.

6. Et bra ansiktsserum er IKKE bare noe de rike har råd til.

Tenker du også at ansiktsserum er et kosmetisk produkt som kun brukes av rike folk, mens resten av oss må nøye oss med kun ansiktskrem? Vel, dette er en ganske teit klassifisering av hudpleieprodukter som faktisk ikke har noe som helst med hverandre å gjøre i virkeligheten. Både ansiktsserum og kremer kan være enten ekstremt dyre eller overraskende billige. Derfor vil det si at alle skal ha råd til å behandle huden sin med et ansiktsserum. Og alle bør gjøre det!

7. Ansiktsserum KAN brukes alene.

En annen rar overbevisning folk har er at et ansiktsserum er et produkt som brukes kun på skjønnhetssalonger. Tja, det er for det meste sant at mange skjønnhetsbehandlinger krever bruk av serum – tross alt er det jo et veldig konsentrert produkt – men dette betyr ikke at dette kosmetiske produktet kun bør brukes av estetikere. I dag kan hver og en av oss strekke oss etter et ansiktsserum og introdusere det som en del av det daglige skjønnhetsregimet vårt.

Fortell meg om du vet om flere «fun facts» om ansiktsserum som overrasket deg.

Camille

Hei, dette er Camille, velkommen til bloggen min om mote, helse, skjønnhet og livsstil, hvor jeg regelmessig publiserer omtaler og innlegg om kosmetikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *