Vinterapi. Hvordan pleie huden med et klart hode?

Hei! 

Vin… Hvem liker vel ikke det? Visste du at mange mennesker ikke bare bruker det som alkoholholdig drikke? Vin viser seg å være bra for hele kroppen. Jeg mener ikke denne fine følelsen av beruselse og glede. Vin gir hud og hår pleie. Hva er fordelene og hvordan bruker man den?

Vinterapi – hva er dette?

Vinterapi er svaret på kvinners økende etterspørsel etter naturlige ingredienser og behandlinger. De sunne egenskapene til druer og vin har vært kjent siden antikken, så denne type skjønnhetspleie har fenget raskt. Hvorfor er vinterapi så populært? På grunn av stoffene man finner i druer – AHA, BHA, PHA-syrer som reparerer, eksfolierer skånsomt, glatter ut og lysner huden. Videre øker de absorberingen av ingredienser som finnes i de vanlige hudpleieproduktene dine.

Vinsyre er den viktigste, og konsentrasjonen av denne avgjør hvor vellykket behandlingen er. Jo høyere konsentrasjon, jo sterkere og dypere virker vinsyren. Virkningen består i å øke eksfolieringen av døde celler og/eller de dypere hudlagene.

Bortsett fra vinsyre er druer kilde til fosfor, kalsium, vitamin A, E og B. Polyfenoler og flavonoider hjelper oss å bekjempe frie radikaler. Garvesyre – en av de mest verdifulle ingrediensene i druer – har foryngende, oppstrammende og antiinflammatoriske egenskaper.

Hvem er vinterapi for?

Terapien er beregnet for de som velger naturlige hudprodukter, som trenger avslapning og som vil forbedre utseendet sitt. Vinterapi er et alternativ til sjokoladebehandlinger og andre nydelige produkter som lukter vakkert. Terapien virker på mange nivåer siden den påvirker både huden og humøret.

Vinbehandlinger anbefales for folk som har tørr, voksen, løs hud med strekkmerker og andre skjønnhetsfeil. De virker også hvis du har akne og sliter med for mye talgutskillelse. Dessverre er vinterapi en dårlig ide for folk som har sykdommer som gjelder blodsystemet, hudinflammasjoner og allergier. Interessant nok kan gravide og ammende kvinner bruke behandlingen. Vin- og drueberikede produkter påvirker ikke barnets utvikling. Selvsagt må vordende mødre rådføre seg med legen sin.

Hvordan ser vinterapi ut?

Det første trinnet involverer å bruke en grovkornet skrubb som eksfolierer døde hudceller og fremmer absorbering av druenes ingredienser. Så tar du et bad i vin og vann, og smaker på et glass vin. Det avsluttende steget er en massasje og kroppsbehandling. Finnes det noen som ikke kunne tenke seg å gi det et forsøk?

Camille

Hei, dette er Camille, velkommen til bloggen min om mote, helse, skjønnhet og livsstil, hvor jeg regelmessig publiserer omtaler og innlegg om kosmetikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *