Medisinsk estetikk, kosmetologi og kosmetikk. Hva er disse?

Hallo jenter!

Vi bruker ofte forskjellige uttrykk som forbindes med hudpleie. Vi blander kosmetologi med kosmetikk og vi tilsetter estetisk medisin for ubevisst å blande alt sammen. For å krydre problemet enda litt mer, la meg tilsette enda et uttrykk, medisinsk estetikk. Hva betyr alle disse ordene? Fortsett å lese for å finne ut.

I Begynnelsen var…

Alt startet fra en studie om helse. Så utviklet følgende spesialiteter seg: kosmetologi, estetisk medisin og dermatologi, estetisk kirurgi og til og med estetisk stomatologi. Så utviklet medisinsk estetikk seg samt velværemedisin, som er områder som har med det å forbedre utseendet sitt å gjøre. Og hvor er denne kosmetologien som er så kjent for alle jenter?

Kosmetologi vs. kosmetikk

Disse to uttrykkene kommer fra et yrkenavn, som er kosmetiker, selvsagt. Kosmetologi og kosmetikk defineres som studier av å forbedre utseendet. Selv om de ligner, drar de fordel av forskjellige skjønnhetsmetoder. I kosmetikk bruker vi for eksempel massasje, matvitenskap, profylakse og til og med idrett. Kosmetologi bruker i sin tur plastisk og estetisk kirurgi. Videre regnes det som en undergruppe av dermatologi. Kort sagt er nåværende kosmetologi lik bevisst kroppspleie og forhindring av hudsykdommer, pleie av vakkert utseende, en sunn livsstil, fornuftige matvaner og fysisk aktivitet.

Kosmetologi vs. medisinsk estetikk

Medisinsk estetikk er et område som har med studie av skjønnhet ved hjelp av medisinske og kirurgiske prosedyrer. Det forbinder blant annet estetisk medisin, estetisk dermatologi, antialdringsbehandlinger, matvitenskap, rehabilitering og til og med filosofiske, psykologiske og sosiologiske aktiviteter. Siktemålet til både kosmetologi og medisinsk estetikk er å forbedre livsstilen ved hjelp av et godt utseende. Kosmetologi bruker bare typiske skjønnhetsbehandlinger, mens medisinsk estetikk er strengt forbundet med leger som utfører forskjønnende prosedyrer.

Camille

Hei, dette er Camille, velkommen til bloggen min om mote, helse, skjønnhet og livsstil, hvor jeg regelmessig publiserer omtaler og innlegg om kosmetikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *