Rosevann – Et nytt must. Min oppskrift på rosevann

Hei jenter! I dag vil jeg gjerne fortelle dere om et flott produkt jeg ikke klarer meg uten i hudpleierutinen min. Det er rosevann. Jeg har brukt det i flere måneder nå, og har akkurat innsett at jeg ikke har postet noe om det. Utilgivelig.

Rosevann – noe som virkelig var vanskelig for meg å gi en sjanse

En rose? Den lukter bare fint og gjør sikkert ikke noe. Dessverre trodde jeg dette i mange år. Jeg kunne ikke ha tatt mer feil. Det viser seg at rosehydrolat er et kraftig våpen i kampen mot rynker, aldring, tegn til utmattelse, akneutsatt hud… alle hudtyper! Rosevann renser huden, gjenoppretter den naturlige fargen, bekjemper frie radikaler (antialdring), gir antiseptisk og antiinflammatorisk virkning, og har lindrende effekt på irritert eller svært sensitiv hud. Den renser bokstavelig talt utmattelsen bort fra ansiktet.;)

Det var selvsagt ikke med en gang jeg kom på idéen om å lage rosevann selv. Først brukte jeg hydrolatet fra Bioline. Det var et svært godt produkt, som bare inneholder destillat fra damaskrosen. Den kommer i en vakker, slank glassflaske med spraykork… men dessverre var det ikke noe drøyt produkt. Jeg ble fascinert av hvordan huden min endret seg etter en ukes tids bruk av hydrolatet. Den har blitt glatt, strammere, bedre hydrert, mer vakkert farget, og porene er ikke lenger synlige. Rosevann er flott som en sminkeprimer eller påført under krem eller ansiktsolje. Så fant jeg endelig ut at det ville være flott å lage rosevann selv. Jeg har tilgang på roseblader takket være min vidunderlige Caroline – eier av et sommerhus og hage full av upollinerte blomster. Vi laget det første rosevannet sammen. Det er herlig at forsyningen av slikt vann kan fryses og oppbevares i fryseren i rundt 6 måneder. På denne måten har vi laget en betydelig mengde av denne foryngende eliksiren… men over til poenget.

Dette er en oppskrift på å lage hjemmelaget rosevann:

  1. Lag til rundt en kvart kilo roseblader, og sørg for at de kommer fra en god kilde (uplukket, uten sprøytemidler og andre mareritt).
  2. Legg bladene i et dørslag og hell kaldt vann over dem
  3. Legg de fuktige bladene på et bomullsklede og knytt det sammen slik at det blir en liten pose (husk at den ikke skal kunne åpne seg).
  4. Legg posen med blader i en stor glasskål, og så heller du kokende vann over så bladene blir helt dekket.
  5. Dekk skålen grundig, for eksempel med folie (du kan sikre kantene med gummistrikk eller bånd, og ikke minst – vær forsiktig så du ikke brenner hendene dine 😉
  6. Rosebladene bør ligge i vannbadet ganske lenge: det er best å la dem ligge over natten. Om morgenen heller du det resulterende vannet i en krukke, flaske eller sprayflaske.

FERDIG!

Rosevann bør oppbevares i kjøleskap i rundt 2 uker og i fryseren (som jeg allerede har nevnt) i et halvt år.

Det kan brukes i stedet for toner, som base under krem, foundation eller olje. Lykke til!

Camille

Hei, dette er Camille, velkommen til bloggen min om mote, helse, skjønnhet og livsstil, hvor jeg regelmessig publiserer omtaler og innlegg om kosmetikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *