Minimalistisk kosmetikk. Less is more, spesielt for huden vår

Minimalismen får stadig mer å si i mange områder av livet. Vi følger holdningen om at ‘less is more’ fordi det introduserer besparelser og orden i omgivelsene våre. Men kan denne tilnærmingen brukes på kosmetikk? Selvsagt kan den det!

For noen måneder siden flyttet jeg og konkluderte med at jeg hadde for mange ting. Spesielt når det gjelder kosmetikk. Jeg samlet nesten alt, fra alle mulige kilder og for praktisk talt alle kroppsdeler. Kremer, leppepomader, balsam, fargekosmetikk og et massivt antall naturlige oljer. Det var først da jeg måtte pakke alt og flytte et annet sted at jeg forsto at jeg gikk for langt. Sannheten er at jeg bare brukte en fjerdedel av hele lageret.

Så tenkte jeg ‘nok er nok.’ Jeg ga bort noen av de unødvendige produktene til venner og familie, og resten gikk rett i søppelet. Jeg? Jeg følte at jeg endelig nærmet meg kroppspleie på en bevisst måte.

Hva er kilden til minimalisme innen skjønnhet?

Hovedprinsippet: Det er ikke mengden som har noe å si, men kvaliteten!

Navnet taler for seg selv, minimalisme er ferden mot å begrense gjenstandene vi har maksimalt. Vi setter ofte bort kosmetikk vi aldri bruker, og denne vanen ser ikke ut til å endre seg i nærmeste fremtid. Uønskede gaver, kosmetikk venner har gitt oss selv om vi sa vi ikke ville ha dem, og produkter kjøpt på en øyeblikksavgjørelse (ofte på salg).

Et annet kjennetegn ved konseptet Minimalistisk Kosmetikk er å leve i harmoni med naturen og å spare penger. Mindre mengder kosmetikk og mer naturlige pleieprodukter er den enkleste måten å forbedre tilstanden til hud og hår. Når vi bruker vise og minimalistiske løsninger innen pleie, har dette positivt resultat på både utseendet og lommeboken vår.

Hvordan bruke konseptet Minimalist Kosmetikk i ditt eget liv?

Alt er lek og moro i praksis, til vi virkelig må følge noen regler. Tross alt trenger vi andre produkter om vinteren enn om sommeren. For eksempel endrer hårets tilstand seg etter årstidene, så vi må tilpasse produktene til det håret trenger. Det sies at huden liker endring. Derfor foreslår jeg å introdusere endringene sakte. Det er enklere å nå målet sakte enn å utføre en svær revolusjon over natten.

  1. Kast all kosmetikk som har gått ut på dato.
  2. Lag en liste over produkter du må bruke og som du pleier å bruke.
  3. Kast eller gi bort den resterende kosmetikken.

Dette bør holde, spesielt i begynnelsen, selv om det fortsatt er en lang vei å gå for å nå ekte minimalisme. Dessuten har vi vanligvis problemer med å implementere drastiske endringer, og etter å ha skilt ut disse produktene er det fortsatt mye igjen. Jeg foreslår å gå gjennom kosmetikken din annenhver uke, for på denne måten kaster du mer. De følgende stegene dreier seg om å vedlikeholde minimalisme i sminkebagen din.

  1. Bruk smarte løsninger som for eksempel 2-i-1-produkter, universell kosmetikk.
  2. Kjøp kosmetikk i mindre pakninger.
  3. Prøv DIY-kosmetikk.
Camille

Hei, dette er Camille, velkommen til bloggen min om mote, helse, skjønnhet og livsstil, hvor jeg regelmessig publiserer omtaler og innlegg om kosmetikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *