Glatte armer? Hvordan blir man effektivt kvitt armhår?

Nå om dagen er det ikke nok med glatte føtter – vi må også fjerne hår fra armene våre. Naturligvis har jeg prøvd dette noen ganger. Selv om jeg ikke gjør dette noe mer bar denne lille episoden noe frukter. Nå vet jeg litt forskjellig om fjerning av armhår. Hvilke metoder anbefales mest? Her er noen av de mer eller mindre effektive måtene du kan fjerne hår fra armene dine på.

Depilatorkremer for armer

Depilatorkremer lar deg fjerne hår og etterlater huden silkemyk. Det som gjør effekten annerledes fra å bruke en vanlig barberhøvel er at håret som vokser tilbake ikke stikker eller er stivt. For et par år siden måtte du la depilatorkremen sitte på huden i minst 15 minutter, men heldigvis trenger liknende produkter kun 3 minutter eller mindre nå om dagen. I tillegg lukter ikke dagens depilatorkremer like kjemikalsk, som var skikkelig ekkelt før. I dag er denne ekle duften kamuflert med syntetiske aromaer. Bortsett fra dette inneholder depilatorkremer ofte lindrende stoffer som honning, aloe vera juice, avokado og jojobaolje.

Engangshøvel

Jepp, engangshøvler er både skikkelig populære og samtidig en virkelig billig metode man kan fjerne uønsket hår fra kroppen sin på. Den største fordelen deres bortsett fra den ekstremt lave prisen, er hastigheten på hårfjerningen. Dessverre er ikke høvelen like flink når det kommer til fjerning av hår fra armene fordi bladene forårsaker irritasjoner, kviseutbrudd og små kutt eller åpne sår som senere kan føre til infeksjoner og hårsekkinflammasjoner. I tillegg til dette vil du merke at håret som vokser tilbake er hardere, tykkere og mørkere.

Armvoksing

Bruk av voks for å fjerne hår er et av de beste metodene du kan nyte godt av silkemyke armer veldig lenge på. Voksstrips lar oss bli kvitt uønsket hår og holder armene glatte og myke i to til og med tre uker. Og denne effekten oppnår du ganske raskt. Når håret vokser tilbake kan du bruke voksen på nytt – så lenge hårene er lange nok. Dessverre kan bruk av voksstrips være smertefullt og du kan ende opp med irritert hud og allergiske reaksjoner. Så vidt jeg vet kan syntetisk voks forårsake allergiske reaksjoner slik som små kviser, som heldigvis forsvinner neste dag. Likevel bør de som ikke har mestret teknikken med voksfjerning av hår spørre en profesjonell estetiker om hjelp. Om man river dem av feil kan voksstripsene irritere huden, og til og med lage flekker. Sist men ikke minst bør du unngå å vokse armene dine om du lider av enkelte hudtilstander eller har mange sprengte blodkar.

Sukkervoksing

Sukkervoksing er nesten den mest effektive hårfjerningsmetoden vi nevner her. For det første er blandingen naturlig (inneholder sukker og sitronjuice). For det andre vil effektene du oppnår kunne sammenliknes med voksing, men uten de kjipe bivirkningene (ingen irritasjoner eller allergiske reaksjoner). For det tredje er det mye lettere å fjerne håret, og derfor er risikoen for flekker eller hudskader mye mindre. På motsatt side bør du vite hvordan du gjør dette riktig, selv om det er aldri så lett å lage til blandingen hjemmefra. I tillegg kan glovarm sukkerpasta brenne deg. Disse to årsakene gjør at jeg anbefaler deg å arrangere et møte med en estetiker som vet hvordan dette skal gjøres.

Epilator

Bruk av en epilator er et av de billigste hårfjerningsmetodene. Dessverre har den enkelte ulemper: den er smertefull og bråkete, og derfor bør du ikke bruke redskapet om natten. Selvfølgelig er det at epilatoren fjerner håret med roten en stor fordel fordi dette sikrer deg glatte armer i lengre tid. På den andre siden øker dette risikoen for inngrodde hår som fører til inflammasjon i hårsekkene. I tillegg er det lett for åpne sår å bli infiserte, og å ta vare på slike hudirritasjoner er utrolig komplisert og tidkrevende.

Når det kommer til effektiviteten av hårfjerning med epilator tar det rundt tre uker før håret vokser helt tilbake. Det som er bra med dette er at du vil legge merke til at mindre hår vokser tilbake på armene dine. Noe annet som er verdt å nevne er at de nyere epilatorene følger med ulike lindrende tupper som gjør hele prosedyren mindre smertefull.

Laserhårfjerning

Denne metoden går ut på å utløse en laserstråle som penetrerer inn i huden og ødelegger hårsekkee. Denne prosedyren må gjøres på et par forskjellige sessions og vedlikeholdes hvert år for å oppnå best mulig resultat – som er fullstendig fjerning av hårene. Av denne årsaken er laserhårfjerning den dyreste hårfjerningsmetoden. Hvilke andre ulemper finnes det med laserhårfjerning bortsett fra den høye kostnaden? For det første kan det være ganske smertefullt. For det andre gjør det huden irritert (det tar et par dager før huden kommer seg). For det tredje finnes det enkelte kontraindikasjoner som gjør at man bør unngå å eksponere huden for laser. Jeg bør nevne at graviditet, enkelte kroniske sykdommer og enkelte medisiner kan være blant disse (f.eks antibiotika, antidepressiva, retinoider og antikoagulanter).

Hvilke metoder bruker du for å fjerne armhåret ditt?

Camille

Hei, dette er Camille, velkommen til bloggen min om mote, helse, skjønnhet og livsstil, hvor jeg regelmessig publiserer omtaler og innlegg om kosmetikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *