TOPP 5 Ansiktsserum med Vitamin C som er Verdt å Kjøpe

Jeg vet at det er mange av mine kjære lesere som forstår hvor viktig det er å bruke næringsstoffer i hudpleie. Vitamin A (retinol), vitamin B3 (niacinamid) eller vitamin K (fytonadion) – alle av disse spiller en viktig rolle når det kommer til opprettholdelse av hudens gode og feilfrie tilstand. Men hva med vitamin C? Er det like viktig?

Jeg er sikker på at du vet litt om vitamin C allerede. Om jeg spurte deg om hva du assosierer det med vil du sikkert fortelle at det fremmer bedre funksjon av immunforsvaret vårt og gjør tennene sterkere. Noen av dere vet kanskje til og med at dette næringsstoffet tar aktivt del i sårhelingsprosessen. Kan vitaminet ha enda flere fordeler for oss? Faktisk så kan det det. Om vi kun fokuserer på huden viser det seg at vitamin C er en utrolig kraftfull kosmetisk ingrediens av naturlig opphav.

Før jeg gir deg oversikten over hovedfordelene assosiert med vitamin C for huden, må vi forstå hvorfor enkelte hudpleieprodukter (ansiktsserum) beriket med dette næringsstoffet fungerer bedre enn andre alternativer (ansiktskremer). Enkelt og greit er ansiktsserum svært høykonsenstrerte formuleringer som er i stand til å penetrere dypere inn i huden for å reparere den fra innsiden. Ansiktskremer har ikke denne evnen og er derfor mindre effektive, men like viktige innen hudpleie. Derfor bør du se etter vitamin C i ansiktsserum om du vil få mest mulig ut av det.

Vitamin C og bruk i hudpleie

La oss fokusere på hvorfor du kanskje ønsker å behandle huden din med vitamin C. Jeg skal ikke liste opp absolutt alle fordelene, men jeg gir deg en kort oppsummering av de viktigste.

  • Vitamin C fremmer kollagensyntensen, som gir mykere og yngre utseende hud.
  • Vitamin C lysner opp pigmentflekker, som gjør huden jevn og glødende.
  • Vitamin C beskytter huden mot frie radikaler, som betyr at det forsinker aldring.
  • Vitamin C håndterer matthet, hengehud og sliten hud.
  • Vitamin C minimaliserer skadelig effekt fra UV-stråling på huden.

Kvaliteter et bra oppglødende ansiktsserum har. Typer vitamin C

Dette er et helt avgjørende tema, men heldigvis er det ikke komplisert i det hele tatt. Generelt sett må du finne et produkt som inneholder stabilisert Vitamin C om du vil nyte godt av alle fordelene vitaminet har å tilby. Stabilisert betyr at det ikke brytes ned før det får sjansen til å absorberes inn i huden, som er vanlig med andre, eldre typer vitamin C.

Så vidt jeg vet finnes det kun en stabilisert form for vitamin C, og du finner den ved å se etter følgende ingrediens: 3-O-Etylaskorbinsyre. Dette betyr at det oppglødende ansiktsserumet ditt må inneholde 3-O-Eylaskorbinsyre for å gi deg alle fordelene vi nevnte i paragrafen ovenfor.

TOPP 5 Vitamin C-baserte Ansiktsserum som er Verdt å Kjøpe

Her er en kort oversikt over oppglødende serum jeg virkelig kan anbefale. La meg beskrive dem kort.

1 Nanoil Vit. C Face Serum

Nanoil Vit. C Face Serum

Dette er et oppglødende serum formulert med stabilisert vitamin C. Dette betyr at du kan forvente at det vil gjøre underverker, og faktisk gjør det det. Det penetrerer dypt inn i huden din og får den til å se bedre og yngre ut. Bortsett fra innholdet av 3-0-askorbinsyre finner du også en veldig unik ingrediens i Nanoil Vit. C Face Serum, nemlig punarnava. Om du ikke har hørt om den før kan jeg forklare kort at ekstrakten utvinnes fra roten av en plante som hører hjemme i Asia. Forskerne har bevist at den fremmer cellefornyelse og etterlater huden jevn. Generelt sett fjerner serumet misfarging, bekjemper frie radikaler og reduserer hengehud. Den melkeaktige konsistensen serumet har absorberes raskt inn i huden så du kan følge på med sminke om du bruker produktet om morgenen. For å være ærlig ble jeg overrasket over at prisen ikke er særlig høy i det hele tatt. Og du får i tillegg så mye som 50 ml produkt, som ikke er vanlig. Bra jobba Nanoil!

Produkt nettside: www.nanoil.no

2 Drunk Elephant C-firma Day Serum

En beriket formulering og raske effekter er to karakteristiske trekk serumet fra Drunk Elephant skilter med. Jeg vet at det koster utrolig mye, men det er likevel et utrolig bra oppglødende serum etter min mening. Jeg vet ikke om noe annet serum som inneholder fruktenzymer som hjelper deg å bli kvitt døde hudceller for å gi plass til fornyet og feilfri hud. Drunk Elephant C-firma Day Serum bekjemper også tørrhet ved å fylle huden med vann. Det er laget av fermentert gresskar og granatepleekstrakt for å gjenopplive huden. Andre kostbare ingredienser som L-askorbinsyre, ferulinsyre og vitamin E fremmer et sunt og perfekt utseende. Jeg ville definitivt kjøpt Drunk Elephant C-Firma Day Serum oftere om det ikke var så uhyre dyrt.

3 Sesderma C-VIT Liposomal Serum

Hovedgrunnen til at jeg inkluderer Sesderma C-VIT Liposomal Serum i listen min er på grunn av 3-0-Etylaskorbinsyre, som du allerede vet gir deg best resultater når det kommer til fjerning av skavanker fra huden. Enkelt og greit fungerer det på liknende vis som andre vitamin C-baserte serum, men det koster mer. Jeg bør også legge til at det føles tyngre ut under påføring på huden, og når jeg sier det mener jeg at produktet bruker lengre tid på å penetrere inn i huden, som gjør den oljete – iallefall for meg. Om du derimot har tørr hudtype eller ikke har noe imot denne effekten vil du bli fornøyd med Sesderma C-Vit Liposomal Serum. Det håndterer hengehud og tørrhet på en bra måte. Som andre oppglødende serum fremmer det også jevnere ansiktshud og yngre utseende.

4 Purito Pure Vitamin C Serum

Her kommer et litt billigere oppglødende ansiktsserum som ikke er noe verre enn de andre produktene jeg nevnte ovenfor. Selv om det inneholder mindre vitamin C for å gjøre rom til plantebasrte ingredienser føler jeg at Purito Pure Vitamin C Serum er verdt å prøve. Hvorfor det? Fordi jeg syns det er fantastisk på å nære og tilføre fuktighet. Om man ser raskt over formuleringen er den beriket med hyaluronsyre, som er en fuktighetsgiver med naturlig opphav i huden. Når det kommer til planteingredienser inneholder Purito Pure Vitamin C Serum ginsengekstrakt, som har foryngende effekt. I tillegg finner du lotusblomstekstrakt som tilfører fuktighet og magnoliaekstrakt som bekjemper bakterier og lindrer huden. Den eneste ulempen er at Purito Pure Vitamin C Serum blir fort utsolgt – det er skikkelig vanskelig for meg å få tak i det.

5 The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution

Endelig, produktet som ikke trenger å bli introdusert. The Ordinary er et verdensberømt kosmetisk merke som tilbyr et stort utvalg av produkter av høy kvalitet. For meg er det ikke alle produktene som er verdt å nevne, men hei, de er jo svinbillige! For meg er Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution et av de beste tilbudene deres. Det passer for alle hudtyper og inneholder ikke vann, alkohol, oljer, silikoner eller allergener, som er overveldende imponerende. I tillegg til dette er The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution et 100% vegansk produkt. Dessverre er det ikke formulert med stabilisert vitamin C, men det er likevel i stand til å gjøre huden mer glødende og jevn. Det mest fantastiske med dette produktet er antallet ingredienser produktet består av. Vet du hvor mange det er? Bare to: propanediol og etylaskorbinsyre.

Camille

Hei, dette er Camille, velkommen til bloggen min om mote, helse, skjønnhet og livsstil, hvor jeg regelmessig publiserer omtaler og innlegg om kosmetikk.