Maskaraflekker. Finn ut hvordan du forhindrer dette

Sminke. På den ene siden gir det kvinner skjønnhet, men på den andre siden trigger det også mange problemer, selv de som er forbundet med kosmetikkens holdbarhet. Vi vil gjerne at effekten man får av noen minutters manøvrering med kosten skal vare lenge. Men dessverre skuffer virkeligheten oss, og før eller senere ender vi opp med maskaraflak under øynene.

I dag kommer vi til å utforske problemet enda grundigere.
Jeg skal fortelle deg alle hemmelighetene mine som hjelper meg å forhindre maskaraflekker.

Hva gjør at en maskara flasser av og gir flekker?

Det finnes mange faktorer som forårsaker situasjonen, og det er verdt å vite hvordan de elimineres. Det å bekjempe årsakene til redusert levetid på maskaraen kan forbedre kvaliteten på sminken vår.

I motsetning til det mange kvinner har en tendens til å si, avhenger ikke maskaraens levetid av typen hud. Det har ikke noe å si om huden din er tørr, fet eller kombinasjonshud – en maskara kan etterlate seg flekker på samme måte. Derfor oppnår man ikke mye med å balansere talgproduksjonen.

Men svette har en påvirkning, eller heller høye temperaturer som gjør at den produseres. Øyenskygge og maskara bevares ikke lenge på svett hud og vipper. Like negativ påvirkning på sminkens holdbarhet har kvaliteten på maskaraen – det er så enkelt som det. En billig maskara vil samle seg i øyekrokene, spesielt hvis vi påfører mye av den, noe som faktisk er enda en faktor som reduserer sminkens levetid. Utvilsomt er det verdt å huske på dette 🙂

Hva kan vi gjøre for å forhindre at maskaraen gnis utover?

Risikoen for flekker senkes når:

  • vi påfører vannfast maskara,
  • vi bruker maskaraprimer,
  • vi bruker produkter av høy kvalitet.

Men noen ganger skjer det at vi går tom for bare vannfast maskara og ikke har noe lignende produkt i nærheten. Vi må dekke vippene med en ‘verre’ maskara som vi har tilgjengelig. Heldigvis er det mulig å oppnå mer varig sminke. Her er min hemmelige metode for slike krisetilfeller.

Hjemmemetoden for å forlenge maskaraens holdbarhet

  1. Dekk vippene med vanlig maskara slik du pleier å gjøre
  2. Vent til den tørker
  3. Påfør et lag fargeløs bryngelé på øyenvippene dine

Det er det! Maskaraen vil holde seg lenger uten å flasse av eller grise til huden rundt øynene.

Camille

Hei, dette er Camille, velkommen til bloggen min om mote, helse, skjønnhet og livsstil, hvor jeg regelmessig publiserer omtaler og innlegg om kosmetikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *