Hårreparasjon. Hvordan pleie frisyren i 5 steg?

Håret er kvinners svake punkt. Når det skjer noe dumt med håret lider vi. Tross alt er håret synonymt med skjønnhet. En enestående og sunn frisyre er kvinners stolthet. Den brutale sannheten er… menn er også opptatt av langt og velstelt hår. Vakre, lysende lokker som faller nedover skuldrene forteller verden at du liker å ta vare på deg selv. For å holde det sunt og slående må du vite hvordan du pleier det. Jeg har skapt en kort guide som hjelper deg å oppnå dette målet.

1. Selv om håret er ganske motstandsdyktig, liker det delikat pleie. Få jenter følger med på ingrediensene til renseprodukter og sjampoer. Dessverre kan en sterk sjampo som er full av kjemikalier som SLS irritere hodebunnen. Konsekvensene er grusomme: svake hårsekker, flass, overdreven talgutskillelse eller dehydrert hodebunn. Det kommer ikke engang til å vokse ett sunt hårstrå under slike uheldige forutsetninger. Velg en mild og naturlig sjampo som har en kort ingrediensliste.

2. En sjampo er ikke nok til hårpleie. Den utgjør en base for neste steg som er ekstremt viktig – næring. Etter å ha vasket håret er det viktig å påføre balsam, i hvert fall i noen minutter. Jeg tipper få av dere vet at det er bedre å påføre en maske eller balsam mot hårvekstretningen. På denne måten er det lettere for produktet å komme inn under delene av skjellaget.

3. Oljing er det beste du kan gjøre for håret. Det er en skjønnhetsbehandling som ser ut som å påføre hårmaske, men du påfører en naturlig olje i stedet for et kunstig parfymeriprodukt. For å være ærlig utkonkurrerer den alle hårmasker. Den riktige håroljebehandlingen involverer å fordele oljen både i hår og hodebunn. Hvorfor det? Oljens molekyler og næringsstoffer kan komme inn i hårsekkene og gi håret næring fra innsiden. Håroljing er så komfortabelt at du kan gjøre det når og så ofte som du ønsker. Jeg oljer håret og hodebunnen to ganger i uken, og lar oljen være i håret i en time eller to. Når jeg mangler tid påfører jeg den i tørt hår og skyller ut etter 15 minutter.

4. Håret liker regelmessig stussing. Oljing gir utrolig effekt, men på grunn av eksponering for hårføning og sollys, begynner hårtuppene å tørke ut og flise seg før eller senere. Stussing gir letthet og vitalitet. Håret betaler det tilbake med sunnhet og et flott utseende.

5. Balansert hårpleie. Det å gi håret en passende mengde proteiner, bløtgjøringsmidlerog fuktighetsbevarende midler. Keratin-beriket balsam er flott, men når du påfører dem for ofte, kan håret begynne å brekke og tørke ut (såkalt overproteinisert hår). Dette er grunnen til at du må balansere ut overdrevne mengder protein ved å gi bløtgjøringsmidler takket være oljing. Når det gjelder balanse… husk at håret har begrenset tålmodighet. Hårføning, rettetang, hårfarging, stylingmousse, sprayer og andre sterke produkter – hårpleiens svarteliste.

Jeg håper disse fem reglene vil forbedre håret ditt og la det vokse seg sunt. Ha en fin dag! 🙂 

Camille

Hei, dette er Camille, velkommen til bloggen min om mote, helse, skjønnhet og livsstil, hvor jeg regelmessig publiserer omtaler og innlegg om kosmetikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *