Verdfulle Kosmetiske Stoffer Som Effektivt Fungerer

Kosmetisk hudpleie har gjennomgått en renessanse de siste fem årene. Bedrifter og produsenter har gjort stort på å bringe forskning og teknologi framover, samtidig som de har kjempet hardt for å finne og tilby safestoffer i sine formuleringer, samt spionere på de nyeste kosmetiske ingrediensene.

Det finnes mange globale kosmetiske ingredienser å velge mellom, men hvordan skal du vite hvilke som faktisk fungerer? Her er en liste over verdifulle kosmetiske ingredienser som er verdt å ha og som effektivt fungerer for å forbedre hudens helse, utholdenhet og utseende.

Retinol

Retinol og dets derivater er et av de mest verdifulle kosmetiske stoffene som finnes for hudpleie. Retinol er et A-vitamin som finnes naturlig i hudens overflate. Selv om retinol er en veldig kraftig ingrediens som effektivt takler hudens rynker og tegn på aldring, har den ikke en tendens til å være harsk mot sensitiv hud. Retinol fungerer som en næringsrik rik tonic for huden, som beriker den med fuktighet, næring og reparerer skader. Den beroliger, beroliger huden, lyser opp blekhet, forebygger rynker og forbedrer hudtonen ved å øke kollagenproduksjonen i huden. Retinolprodukter er svært .

Retinol kan være irriterende for sensitiv hud, derfor er det viktig at man leser hvilke type produkter som passer best for hudtypen. For sensuell hud, er det anbefalt å bruke et produkt som er mer eller mindre økt med havremat- og jojobaolje for å beskytte huden mot rødhet og irritation.

Naturlige Enzymer

Enzymer er en gruppe av kraftfulle bioaktive forbindelser som er nødvendig for en rekke metabolittfunksjoner i menneskekroppen. De er avgjørende for å forbedre hudens utholdenhet og yteevne, og av den grunn er det mange kosmetikk- og hudpleieprodukter på markedet som inneholder naturlige enzymer som jobber for å forbedre hudens struktur og utseende.

De naturlige enzymer kan finnes i mange naturlige ingredienser, inkludert gjær, frukt og grønnsaker, som bananer, kiwi, spinat og eple. Frukenzymer er kjent for å hjelpe til med å exfoliere overflatelaget av gamlede og døde hudceller, som tillater hudens kanaler å åpne seg og stoffblandingen å trekke de nødvendige næringsstoffene fra produktene til huden. Fruktenzymer er også effektive for å redusere pigmentflekker, takle små arr og skjule grove porer.

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre er en annen kraftig ingrediens som bidrar til å holde huden fuktig og sunn. Dette er et naturlig forekommende glykosaminoglykan som er ansvarlig for å holde huden fuktig og stiv. Det er kjent for sine hudstyrkende egenskaper som kan hjelpe med å løse utstående partikler (som f.eks støv) og som kan redusere rynker og linjer ved hjelp av fuktighet. Hyaluronsyre er en godide for tørr og mat hud, som det kan hjelpe med å låse fuktighet i huden, og dermed føre til mer strålende og forynger hudens utseende.

Hyaluronsyren finnes naturlig i kroppen, men som vi alder, den produserer mindre i årene som kommer, som forårsaker tørrhet og redusert elastisitet. Derfor er det anbefalt å inkludere hyaluronsyre i din hudpleie-rutine. Det er en av de verdifulle ingrediensene som krever et kontinuerlig omfang av applikasjon for å holde hud næringsrik, og dermed oppnå et strålende utseende.

AHA og BHA syrer

Alpha hydroksy syrer (AHA) og beta hydroksy syrer (BHA) er kraftfulle kjemikalier som er kjent for å redusere aldringstegn som rynker, fine linjer, grov hud og hyperpigmentering. De kan brukes alene eller kombineres med andre produkter og ingredienser for å løse disse hudpleieutfordringene.

AHA-syrer leveres vanligvis med frukt- og bittersøtningsstoffer som ahornsirup, appelsin og fersken, og rensing av oljen som er fanget i porer og kan oppmuntre celleskifte og ny hudvekst. På den annen side, BHA syrer, også kjent som salisylsyre, er oljeløselige som har evne til å nå dypere i to lag av huden og eksfoliere cellemembranene, noe som gjør huden mer glatt og hjelper med å redusere kviser.

Antioxidanter

Antioxidanter er et kraftig hudpleieverktøy som kan redusere ytre skader på huden. Antioxidanter har også en antiinflammatorisk effekt, som bidrar til å roe ned inflammerte områder og redusere rødhet. En god antioksidant behandling kan støtte hudens naturlige reparasjonsprosess og bidra til en sunnere og lyser opp huden.

Det finnes mange antistoffer ingredienser og produkter på markedet, og den fellesnevneren er å sikre at antioksidantene er rikt konsentrert for å sikre at de er effektive. Noen av de mest populære antioksidantene ingrediensene finnes naturlig i mat som blåbær, granateple, gojibær, kakao og olive olje.

Fermenterte ingredienser

Fermenterte ingredienser er et relativt nytt produkt som blitt introdusert til kosmetisk hudpleieindustrien, og de har hatt en massiv innflytelse i de siste årene. Fermenterte ingredienser er kjent for å ha større evne til å trenger inn i hudens naturlige lag, og deres kjemisk struktur er endret for å åpne opp nye hudkremformuleringer, som har større tilgang til hudens overflate.

Fermenterte ingrediens

Camille

Hei, dette er Camille, velkommen til bloggen min om mote, helse, skjønnhet og livsstil, hvor jeg regelmessig publiserer omtaler og innlegg om kosmetikk.